TAP Groep neemt 100% van de aandelen in Mavotrans over.

2024-06-06

TAP Groep heeft op 31 mei 2024 een akkoord bereikt met investeringsmaatschappij Oak Island Capital Partners omtrent de overname van Mavotrans B.V.

Mavotrans

TAP Groep heeft een akkoord bereikt met Oak Island Capital Partners, een investeringsmaatschappij met focus op bedrijven in het Nederlandse MKB, omtrent de overname van 100% van de aandelen in Mavotrans B.V.

Mavotrans, gevestigd in Zoetermeer, blijft als zelfstandige werkmaatschappij binnen TAP Groep actief. Ook de personele bezetting en het managementteam onder leiding van Sybren van der Meulen blijven ongewijzigd.

TAP Groep is een investeringsmaatschappij met een familiaal karakter die zich richt op de bouwsector, zowel in toelevering als productie met een gediversifieerde portefeuille binnen de Benelux. De groep ondersteunt haar bedrijven op het gebied van overkoepelende thema’s zoals veiligheid, duurzaamheid en CSRD.  TAP Groep is continu op zoek naar mogelijkheden in de markt voor uitbreiding en versterking.

Mavotrans is een gespecialiseerde toeleverancier voor de bouwsector, met een focus op de ruwbouwfase en gevelsluitingsfase van projecten. Met een historie die teruggaat naar de jaren ‘50 is  het bedrijf al ruim 70 jaar actief in de Nederlandse bouw en heeft het ruim 35 FTE in dienst.

Christian van ’t Slot, CEO van TAP Groep: “Mavotrans is een strategische aanvulling binnen de portefeuille. Van oudsher heeft Mavotrans een aantal sterke disciplines en specialisaties, waaronder bouwfysica en dilatatieprofielen, die van waarde zijn binnen de groep. Daarnaast heeft Mavotrans de afgelopen jaren competenties ontwikkeld op het gebied van innovatie en productontwikkeling. Mavotrans vormt zo een waardevolle aanvulling binnen de TAP Groep.”

Sybren van der Meulen, Algemeen Directeur van Mavotrans: “. Het karakter van een familiebedrijf met een langetermijnvisie past goed bij de strategie van Mavotrans die we willen uitvoeren en daarbij kunnen de kennis, kunde en ervaring vanuit TAP Groep bijdragen aan de versnelling van onze groeiambities.”